Biercantus Vlierden: Groots met een valse G

VLIERDEN – Groots met een valse G. Dat is het motto van De Cantusband. De formatie heeft al heel wat keren voor duizenden studenten gestaan. Nu komt ze naar Vlierden, waar zaterdagavond voor de derde keer een biercantus wordt gehouden. 

Jorg van Kalken is één van de zangers van de band:  ,,We spelen het hele jaar door. Op  Oktoberfesten, bij verenigingen, in tenten en zalen. Op ons repertoire staat nieuwe, gave feestmuziek voor de jeugd én oude, heerlijke meezingers voor de ‘mensen met wat meer ervaring’. De cantus is eigenlijk voor iedereen leuk en het werkt altijd wel, ook als de leeftijden wat uiteen lopen.” Een van de leden speelt een thuiswedstrijd: ,,Onze toetsenist Mathijs Maas komt uit Vlierden.”

Maffia-avond

De zaterdag in Dorstvlegelland stond voorheen in het teken van de Maffia-avond: acht vrienden die een avondvullende programma verzorgden vol zang, toneel en cabaret. Daar stopten ze drie jaar geleden mee en dus moest er iets nieuws komen.  ,,Er stond toen een groep mensen op die de commissie Carnaval 2.0 vormden. Die verzorgt nu samen met carnavalsvereniging De Dorstvlegels de carnavalszaterdag”, zegt Rob van den  Heuvel. 

Hij zit in deze commissie, net als Sander Leesberg: ,,De zaterdag met carnaval is van oudsher een druk bezochte avond. Wij weten niet beter dan dat het altijd volle bak was bij zaal Thijssen. Het is een avond die wordt aangeboden aan de Prins.” In 2018 organiseerde de commissie voor het eerst een biercantus. Dat sloeg aan.

Er zijn nog kaarten online beschikbaar vanaf 28,50 euro. Dit is inclusief drank tijdens de cantus, die duurt van 21.30 tot 00.30 uur. 

Bronvermelding: Eindhovens Dagblad

Je bekijkt nu Biercantus Vlierden: Groots met een valse G