De commissie Vette Brass(ie) bestaat op dit moment uit:

  • Els Leenders
  • Marjolijn van Rhee
  • Niels van Rijssel
  • Wils Verberne

De commissie Vette Brass(ie) bestaat sinds 2005. In een steeds wisselende samenstelling nemen zij de dinsdagmiddag met Carnaval voor hun rekening. Een middag voor de gehele familie, waarbij met name de jeugd een podium geboden wordt.

Er zijn sindsdien verschillende optredens geweest, ieder jaar in een andere setting en met een ander thema. Hulde aan alle creatievelingen die deel hebben uitgemaakt van deze commissie . Zo zijn er kletsers geweest, playback acts, Vlierdense reclamefilmpjes , een dj-contest en fantastische live-optredens. 

Ieder jaar wordt de middag druk bezocht en is er eigenlijk standaard sprake van een volle zaal op dinsdagmiddag met carnaval.

Vanaf 2010 staat de middag van de Vette Brass(ie) alom bekend om de live muziek. Ieder jaar treden er verschillende Vlierdense kinderen/jongeren op (al dan niet samen met hun ouders). Tot 2019 werden zij begeleid door de Vette Brass(ie) Band. Deze inmiddels uit 14 enthousiaste muzikanten bestaande band treedt ook buiten de carnaval op. Kijk voor meer informatie hierover op hun facebookpagina.