Geen prinsen en optochten in gemeente Deurne

DEURNE – Carnavalsclubs in de gemeente Deurne hebben hun toekomstig prinsen momenteel niets te bieden. Daarom zien de zeven verenigingen unaniem af van het uitroepen van hoogheden. Ook de optochten zijn geschrapt.

Carnavalsvereniging de Peelstrekels heeft het volledige programma voor komend jaar geschrapt. Een carnavaleske Quatsja-avond met vijfhonderd man bijvoorbeeld is in deze coronatijd absoluut geen optie, weet ook voorzitter Rob van Rijssel. Het publiek mag niet eens meezingen. En tonpraters en muzikale acts voor slechts honderd man doet afbreuk aan het evenement. Van Rijssel: ,,Heel jammer, maar het is niet anders.”

De totale afgelasting betekent volgens hem niet dat het in februari rustig zal zijn in de Deurnese straten. Iedere carnavalsvereniging gaat nu nadenken over ludieke, alternatieve activiteiten. Via de voorzitters-app houden de carnavalsclubs elkaar op de hoogte van nieuwe ideeën.

Carnavalsclubs stralen eenheid uit

 ,,We zijn allemaal heel creatief. Als de een iets leuks heeft bedacht, dan mogen andere verenigingen daar best van mee profiteren hebben we afgesproken”, aldus Van Rijssel. ,,De onderlinge band is de laatste jaren hechter geworden, dus we willen elkaar helpen. Vandaar ook het unanieme besluit, we willen eenheid uitstralen.”

De voorzitter benadrukt dat de nieuwe activiteiten in principe eenmalig zijn, tenzij het heel goed bevalt. Bovendien worden telkens alle coronamaatregelen nauwkeurig opgevolgd. Via social media worden feestvierders de komende tijd op de hoogte gehouden van alle brainstormsessies. Er bestaat nog een kleine kans dat een deel van het originele programma alsnog uit de kast gehaald kan worden. ,,Mocht er in december een vaccin zijn, dan gaat de carnaval alsnog door. Maar dan zonder prins.”

Bronvermelding: Eindhovens Dagblad / Foto: Gijs Brouwers

Je bekijkt nu Geen prinsen en optochten in gemeente Deurne