Michiel Maas in Vlierden onthuld als nieuwe prins van Dorstvlegelland

VLIERDEN – Bij het prinsenbal van carnavalsvereniging de Dorstvlegels is zaterdagavond in Zaal Thijssen in Vlierden Michiel Maas onthuld als 48ste prins. Deze creatieve en ondernemende prins Michiel d’n Uurste zal dit carnavalsseizoen samen met prinses Renate de scepter zwaaien in Dorstvlegelland.

Maas had om prins carnaval te worden in Vlierden de juiste kaarten in handen: hij heeft een hechte band met zijn thuisdorp en ook met zijn muzikaliteit zit het wel goed. “Ik ben opgegroeid in Vlierden. Mijn vader is pianist en mijn moeder basisschooljuffrouw. Zij hebben samen vier kinderen en ik ben nummer drie. Mijn broer en zussen zijn al snel uitgevlogen naar de grote stad maar ik ben in Vlierden gebleven”, vertelt Michiel.

Nieuwe wijk
Daar is hij nog steeds bevriend met de jongens van de basisschool en in het weekend trapt hij graag een balletje bij SPV. In het dagelijks leven is hij mede-eigenaar van een aantal telecomwinkels en mede-eigenaar van een evenementenorganisatie. Daarnaast is hij lid van politieke partij DeurneNU.

Polonaise
De nieuwe prins van Vlierden heeft recent, samen met negentien andere deelnemers, het met een CPO-project voor elkaar weten te krijgen om een nieuwe wijk met betaalbare woningen in Vlierden te bouwen. “Deze carnaval zal de buurt dan ook niet ontkomen aan een hoop gezelligheid en vertier”, zegt de kersverse prins.

De nieuwe heerser van Dorstvlegelland staat bekend om zijn vasthoudendheid. Als Michiel iets wil, dan gaat hij ervoor. Lukt het niet rechtsom, dan probeert hij het gewoon linksom. Iets dat ook in de polonaise dit carnavalsseizoen goed van pas zal komen.

Bronvermelding: Ivo Boudewijns | DMG Deurne | Foto: Harrie Jegerings Fotografie

Je bekijkt nu Michiel Maas in Vlierden onthuld als nieuwe prins van Dorstvlegelland