Wederom geen grote carnavalsactiviteiten in Gemeente Deurne

DEURNE – Wederom gaat een carnavalsseizoen de boeken in als een carnaval met beperkingen. De zeven carnavalsverenigingen binnen de Gemeente Deurne hebben gezamenlijk besloten geen grote carnavalsactiviteiten te organiseren. Er is nog geen besluit over alternatieve carnavalsactiviteiten.

De besturen van de carnavalsverenigingen trekken hierin samen op om binnen de gemeentegrenzen dezelfde uitgangspunten te hanteren. Hoewel de eerste prinsenparen bekend zijn gemaakt, zijn zij van mening dat er geen volwaardig en verantwoord programma geboden kan worden aan de nieuwe prinsen en aan de vele bezoekers van de diverse carnavalsactiviteiten. Overvolle zalen, hossende mensen, felicitaties tijdens de recepties, het kan nog steeds niet.


Doorschuiven naar het volgende seizoen?
Rond deze periode zitten de carnavalsverenigingen normaliter volop in hun activiteiten. De milde lockdown startte rond 11 november en de harde lockdown geldt in ieder geval al tot 15 januari in het nieuwe jaar. Alle voorbereidingen waren getroffen om er weer een heel mooi carnavalsseizoen van te maken, de prinsen zijn gevraagd en willen zich graag onthullen. Toch ligt er nu het gezamenlijk besluit om alles een seizoen op te schuiven zodat de prinsen volgend jaar samen de scepter kunnen zwaaien. Of de niet uitgekomen prinsen nu alsnog onthult worden of dat de bekendmaking doorschuift naar het nieuwe seizoen is aan de verenigingen zelf.

Alternatief programma?
In tegenstelling tot vorig jaar, is nu wel duidelijk dat er veel activiteiten, waaronder de optochten, niet doorgaan. Elke vereniging zal voor zichzelf bekijken of en welke alternatieve activiteiten opgezet gaan worden.

C.V. De Heikneuters St. Jozefparochie
C.S. De Peelstrekels Deurne
C.V. Peelpluimen Helenaveen
C.S. De Kei Liessel
C.V. De Ulewappers Neerkant
C.V. De Dors(t)vlegels Vlierden
C.V. De Pottenbakkers Zeilberg

Je bekijkt nu Wederom geen grote carnavalsactiviteiten in Gemeente Deurne